Beerse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Beerse? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be lees je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beerse!

zonnepanelen installateur 2340
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBeerse
Postcode23400
Gasverbruik22.380 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€174,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Beerse mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Beerse. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beerse zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beerse
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4350), dan bedraagt het voordeel al snel €539. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Beerse variëren tussen de €5100 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €680,00 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Beerse kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3550 – €4500€400
2286011€5000 – €5600€600
3331015€5975 – €6125€800
4410016€6325 – €6700€930
5465019€6975 – €7225€1010
6514023€7625 – €7975€1100

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Beerse vind je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerse is 3590 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de consumenten kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beerse?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beerse

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Beerse vergelijken? Door onze stappenplan tref je in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Beerse.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beerse op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Beerse
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beerse een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente