Vosselaar

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Vosselaar? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenvoordeel.be tref jij waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Vosselaar!

zonnepanelen installateur 2350
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteVosselaar
Postcode23500
Gasverbruik22.390 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€174,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vosselaar juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Vosselaar. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Vosselaar zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Vosselaar
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan profiteer je al van een korting van zo’n €540. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vosselaar liggen tussen de €4100 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Vandebron betaal je hiervoor wel €682,50 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Vosselaar bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119807€3450 – €4500€380
2296013€5000 – €5650€600
3354016€6075 – €6200€875
4385016€6425 – €6675€890
5437019€7075 – €7125€990
6489021€7675 – €8175€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Vosselaar achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vosselaar bedraagt 3595 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vosselaar?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vosselaar

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vosselaar vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb je in korte tijd een professionele installateur in je woonplaats. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Vosselaar.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op relevante keurmerken (denk aan Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vosselaar op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Vosselaar
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vosselaar een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!