Maldegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Maldegem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je praktische informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Maldegem!

zonnepanelen installateur 9990
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteMaldegem
Postcode99900
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Maldegem juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Maldegem. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Maldegem bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Maldegem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4340), dan is het voordeel al snel €538. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Maldegem zitten vaak tussen de €5200 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron betaal je hiervoor wel €675,00 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Maldegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3575 – €4300€420
2280011€5275 – €5625€525
3329016€6050 – €6175€800
4395017€6325 – €6625€900
5460019€6975 – €7200€1020
6505022€7475 – €7875€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Maldegem vind jij of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maldegem is 3435 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Maldegem?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maldegem

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Maldegem vergelijken? Met het advies hieronder vind jij vandaag nog een uitstekende expert in je postcodegebied. Veel aanbieders hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type woning. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Maldegem.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Maldegem op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Maldegem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Maldegem een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente