Kaprijke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kaprijke? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze tool doorzoek jij samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Kaprijke!

zonnepanelen installateur 9970
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKaprijke
Postcode99700
Gasverbruik22.850 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€172,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kaprijke mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Kaprijke. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Kaprijke zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kaprijke
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4320), dan is het voordeel al snel €536. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kaprijke liggen tussen om en nabij de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op plusminus 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers betaal je al snel €772,50 (onkosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Kaprijke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3450 – €4400€420
2276011€5025 – €5700€500
3352014€5900 – €6050€750
4415016€6375 – €6750€920
5439019€7025 – €7175€1000
6512023€7400 – €7825€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Kaprijke check jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kaprijke is 3425 kWh. Dit staat voor pakweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Kaprijke?

Voor de installatie van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kaprijke

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Kaprijke vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies je snel en eenvoudig een deskundige leverancier in jouw omgeving. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Kaprijke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kaprijke op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Kaprijke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kaprijke verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente