Eisden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Eisden? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf energie op uit de zon. Door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij actuele raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Eisden!

zonnepanelen installateur 3630
 • Minder betalen voor stroom.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode36300
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Eisden juli 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Maasmechelen. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Maasmechelen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Eisden
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4380), dan pak je al snel €543. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eisden liggen tussen om en nabij de €4700 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op om en nabij 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €710,00 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Eisden bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3500 – €4500€420
2285013€5050 – €5700€575
3359015€6075 – €6225€800
4405017€6350 – €6700€920
5468019€6975 – €7250€990
6499021€7425 – €7825€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Eisden ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eisden is 3455 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 panelen van 290 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eisden?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eisden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Eisden vergelijken? D.m.v. onze stappenplan heb jij zonder problemen een uitstekende monteur in de buurt. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het type huis. Het type huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Eisden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Eisden op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Eisden
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Eisden een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!