Lierde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Lierde? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze website ontdek je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lierde!

zonnepanelen installateur 9570
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode95700
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€168,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lierde mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Lierde. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Lierde is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Lierde
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4830), dan is het voordeel al snel €599. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lierde liggen tussen de €4800 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Oxxio betaal je al snel €712,50 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Lierde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3500 – €4400€390
2284012€5225 – €5750€550
3339015€6100 – €6150€875
4414018€6475 – €6800€930
5465020€7100 – €7250€1020
6492023€7525 – €8175€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Lierde tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lierde bedraagt 3305 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 10 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Lierde?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lierde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Lierde vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in de buurt. Verschillende leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Definieer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Lierde.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lierde op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Lierde
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lierde verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente