Hemelveerdegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Hemelveerdegem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina check jij veelzijdige aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Hemelveerdegem!

zonnepanelen installateur 9571
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode95710
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik kWh3533,57132936335 kWh
Gemiddelde energierekening€165,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hemelveerdegem september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Lierde. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Lierde bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Hemelveerdegem
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan is jouw winst al gauw €585. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hemelveerdegem zitten vaak tussen de €4400 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect of Oxxio betaal je hiervoor wel €717,50 (vergoeding september 2023). Door goedkope zonnepanelen in Hemelveerdegem kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3425 – €4475€440
2281012€5200 – €5625€600
3326014€5900 – €6175€725
4384018€6475 – €6725€890
5441019€7075 – €7225€1010
6518022€7650 – €7850€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Hemelveerdegem vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hemelveerdegem is 3533,57132936335 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Hemelveerdegem?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hemelveerdegem

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hemelveerdegem vergelijken? Middels onderstaande tips vergelijk jij in korte tijd een deskundige aanbieder in jouw eigen buurt. Het merendeel van de monteurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van de woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Hemelveerdegem.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hemelveerdegem op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hemelveerdegem
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hemelveerdegem een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!