Sint-Martens-Lierde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Sint-Martens-Lierde? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Dankzij de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker bekijk jij omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sint-Martens-Lierde!

zonnepanelen installateur 9572
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode95720
Gasverbruik20.760 kWh
Stroomverbruik kWh3533,88374798173 kWh
Gemiddelde energierekening€166,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Martens-Lierde juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Lierde. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Lierde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Martens-Lierde
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4730), dan profiteer je al van een korting van zo’n €586. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Martens-Lierde zitten vaak tussen de €4900 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en NLE betaal je daarvoor ongeveer €720,00 (tarieven juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sint-Martens-Lierde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3400 – €4500€430
2287011€5025 – €5675€525
3335016€6050 – €6175€850
4385017€6550 – €6725€920
5462020€7075 – €7300€980
6491022€7650 – €8125€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Sint-Martens-Lierde ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Martens-Lierde bedraagt 3533,88374798173 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint-Martens-Lierde?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-martens-lierde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sint-Martens-Lierde vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kies jij vandaag nog een betrouwbare aanbieder in je postcodegebied. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Sint-Martens-Lierde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Martens-Lierde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Martens-Lierde
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Martens-Lierde aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!