Sint-Maria-Lierde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Maria-Lierde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Via de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze tool lees je omvangrijke details m.b.t. zonnepanelen kopen in Sint-Maria-Lierde!

zonnepanelen installateur 9570
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode95700
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik kWh3533,25891074497 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Maria-Lierde september 2023

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Lierde. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Lierde kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Sint-Maria-Lierde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4710), dan is jouw winst al gauw €584. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sint-Maria-Lierde fluctueren tussen de €5100 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Powerpeers betaal je al snel €715,00 (prijs september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Sint-Maria-Lierde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4300€380
2290013€5100 – €5775€650
3343015€6100 – €6050€800
4417017€6525 – €6800€940
5457020€6900 – €7175€1020
6483021€7550 – €8050€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Sint-Maria-Lierde tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Maria-Lierde bedraagt 3533,25891074497 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Maria-Lierde?

Puur voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-maria-lierde

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Sint-Maria-Lierde vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek jij in korte tijd een professionele monteur in de regio. Een aantal bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Sint-Maria-Lierde.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Nadien ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Maria-Lierde op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Maria-Lierde
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Maria-Lierde een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!