Rèves

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Rèves? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en goed voor de portemonnee. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze vergelijker bekijk je uitgebreide info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rèves!

zonnepanelen installateur 6210
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLes Bons Villers
Postcode62100
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€180,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rèves februari 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Les Bons Villers. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Les Bons Villers kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Rèves
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4940), dan loopt het voordeel al gauw op tot €612. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Rèves variëren tussen de €4900 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert circa 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (onkosten februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Rèves kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3475 – €4325€420
2274011€5075 – €5675€600
3343014€6075 – €6200€700
4386017€6425 – €6850€910
5442020€6900 – €7300€980
6515021€7675 – €7925€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Rèves achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rèves bedraagt 3585 kWh. Dit staat voor plusminus 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Rèves?

Bij het installeren van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-reves

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rèves vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een erkende vakman in je woonplaats. Diverse specialisten hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Rèves.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rèves op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Rèves
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rèves een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!