Bouffioulx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Bouffioulx? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via zonnepanelenvoordeel.be vind je uitgebreide toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bouffioulx!

zonnepanelen installateur 6200
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteChâtelet
Postcode62000
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€180,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bouffioulx februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Châtelet. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Châtelet zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bouffioulx
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan is het belastingvoordeel al gauw €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bouffioulx schommelen tussen de €5300 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €770,00 (prijs februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Bouffioulx kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117006€3425 – €4200€420
2287011€5025 – €5650€600
3327016€6075 – €6075€775
4402017€6400 – €6825€940
5462019€7000 – €7175€1000
6480022€7600 – €8025€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Bouffioulx lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bouffioulx bedraagt 3570 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bouffioulx?

Tijdens de montage van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bouffioulx

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Bouffioulx vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vind je in enkele stappen een uitstekende vakman in jouw omgeving. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het type huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Bouffioulx.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bouffioulx op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Bouffioulx
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bouffioulx een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!