Cambron-Saint-Vincent

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Cambron-Saint-Vincent? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door de zonnepanelen-vergelijker lees jij praktische toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Cambron-Saint-Vincent!

zonnepanelen installateur 7870
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLens
Postcode78700
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€173,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Cambron-Saint-Vincent mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lens. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Lens kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Cambron-Saint-Vincent
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4430), dan loopt het voordeel al gauw op tot €549. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Cambron-Saint-Vincent liggen tussen om en nabij de €4700 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie betaal je hiervoor wel €767,50 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Cambron-Saint-Vincent bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117508€3600 – €4350€430
2283013€5075 – €5700€525
3357014€6050 – €6050€875
4381016€6325 – €6700€930
5467019€6900 – €7125€1010
6493022€7425 – €8050€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Cambron-Saint-Vincent achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cambron-Saint-Vincent is 3405 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Cambron-Saint-Vincent?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cambron-saint-vincent

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cambron-Saint-Vincent vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Tal van adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets de aard van het huis. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Cambron-Saint-Vincent.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Cambron-Saint-Vincent op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Cambron-Saint-Vincent
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Cambron-Saint-Vincent een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!