Assenois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Assenois? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze pagina ontdek jij actuele adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Assenois!

zonnepanelen installateur 6860
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteLéglise
Postcode68600
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Assenois september 2023

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Léglise. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Léglise bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Assenois
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4590), dan is het voordeel al snel €569. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (september 2023) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Assenois liggen tussen de €4700 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en NLE betaal je al snel €772,50 (prijs september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Assenois bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3600 – €4300€400
2275012€5025 – €5700€650
3350014€6000 – €6175€725
4417016€6450 – €6750€950
5456020€7050 – €7225€970
6507023€7500 – €8050€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Assenois vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Assenois bedraagt 3335 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste mensen kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Assenois?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-assenois

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Assenois vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare leverancier in jouw omgeving. Tal van adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het type huis. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Assenois.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Assenois op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Assenois
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Assenois een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!