Poelkapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Poelkapelle? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door middel van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels deze website check jij uitgebreide gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Poelkapelle!

zonnepanelen installateur 8920
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode89200
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik kWh3489,20788555356 kWh
Gemiddelde energierekening€175,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Poelkapelle februari 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Langemark-Poelkapelle. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Langemark-Poelkapelle kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Poelkapelle
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4800), dan bedraagt het voordeel al snel €595. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Poelkapelle liggen tussen de €4200 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (vergoeding februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Poelkapelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3625 – €4425€430
2310011€5175 – €5625€550
3348016€6025 – €6200€850
4416017€6400 – €6700€880
5468020€7000 – €7275€1010
6501022€7575 – €7950€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Poelkapelle bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Poelkapelle bedraagt 3489,20788555356 kWh. Hiervoor heb je nodig circa 11 panelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Poelkapelle?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-poelkapelle

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Poelkapelle vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies je in enkele stappen een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Poelkapelle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Poelkapelle op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Poelkapelle
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Poelkapelle een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!