Boezinge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Boezinge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze website tref je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Boezinge!

zonnepanelen installateur 8904
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode89040
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik kWh3487,33337384329 kWh
Gemiddelde energierekening€175,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Boezinge juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Ieper. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ieper zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Boezinge
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4740), dan bedraagt het voordeel al snel €588. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Boezinge variëren tussen de €4500 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op plusminus 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €757,50 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Boezinge kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3650 – €4300€400
2287013€5050 – €5700€675
3349015€6025 – €6225€725
4405017€6400 – €6775€920
5440019€7075 – €7125€1030
6490023€7400 – €8025€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Boezinge ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boezinge is 3487,33337384329 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Boezinge?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boezinge

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Boezinge vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies je binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in jouw eigen buurt. Veel monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Boezinge.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van experts met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boezinge op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Boezinge
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Boezinge een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!