Zillebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zillebeke? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze vergelijker tref jij accurate tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Zillebeke!

zonnepanelen installateur 8902
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode89020
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik kWh3487,02095522491 kWh
Gemiddelde energierekening€175,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Zillebeke september 2023

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je welke regelingen er zijn in de gemeente Ieper. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Ieper zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Zillebeke
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4730), dan profiteer je al van een korting van zo’n €586. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zillebeke liggen tussen om en nabij de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €755,00 (tarieven september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zillebeke kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3675 – €4225€380
2271012€5150 – €5600€525
3355015€6000 – €6100€725
4403016€6550 – €6750€910
5443020€6975 – €7275€1020
6498022€7700 – €8075€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Zillebeke tref je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zillebeke bedraagt 3487,02095522491 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Zillebeke?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zillebeke

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zillebeke vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten kies jij in een zeer korte periode een uitstekende aanbieder in jouw streek. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Zillebeke.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zillebeke op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Zillebeke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zillebeke een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!