Vlamertinge

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Vlamertinge? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenvoordeel.be bekijk je toepasbare raadgeving over zonnepanelen kopen in Vlamertinge!

zonnepanelen installateur 8908
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode89080
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik kWh3488,27062969843 kWh
Gemiddelde energierekening€175,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Vlamertinge september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ieper. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Ieper kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vlamertinge
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4770), dan is het voordeel al snel €591. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (september 2023) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vlamertinge liggen tussen om en nabij de €5200 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen genereert pakweg 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Oxxio betaal je hiervoor wel €765,00 (onkosten september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vlamertinge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3650 – €4450€400
2277011€5100 – €5725€525
3329016€5900 – €6025€800
4386016€6425 – €6625€910
5444019€7000 – €7125€990
6518023€7625 – €7950€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Vlamertinge ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vlamertinge is 3488,27062969843 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Vlamertinge?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vlamertinge

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vlamertinge vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vind je snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in de regio. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het type huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Vlamertinge.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vlamertinge op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Vlamertinge
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Vlamertinge een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!