Bikschote

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Bikschote? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze tool bekijk jij praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Bikschote!

zonnepanelen installateur 8920
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode89200
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik kWh3488,58304831681 kWh
Gemiddelde energierekening€175,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bikschote juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Langemark-Poelkapelle. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Langemark-Poelkapelle zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bikschote
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4780), dan is jouw winst al gauw €593. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bikschote komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent of NLE betaal je daarvoor zo’n €767,50 (kosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bikschote kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3625 – €4300€420
2288013€5200 – €5625€525
3325016€6075 – €6050€850
4392017€6525 – €6650€910
5457020€7000 – €7275€1030
6490022€7625 – €8075€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Bikschote vind jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bikschote bedraagt 3488,58304831681 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bikschote?

Puur voor zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bikschote

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bikschote vergelijken? D.m.v. het advies hieronder kies jij in enkele stappen een goede leverancier in de buurt. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Bikschote.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bikschote op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Bikschote
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bikschote een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!