Hollebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hollebeke? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website lees je uitgebreide adviezen over zonnepanelen kopen in Hollebeke!

zonnepanelen installateur 8902
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode89020
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik kWh3486,39611798816 kWh
Gemiddelde energierekening€175,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hollebeke september 2023

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ieper. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Ieper kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Hollebeke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4710), dan is het belastingvoordeel al gauw €584. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hollebeke variëren tussen de €4000 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in grofweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je al snel €750,00 (prijs september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hollebeke kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117907€3550 – €4425€410
2270012€5175 – €5675€675
3359015€6025 – €6175€800
4392018€6375 – €6750€900
5453019€7100 – €7250€960
6511023€7450 – €7900€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Hollebeke zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hollebeke bedraagt 3486,39611798816 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hollebeke?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hollebeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hollebeke vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een deskundige vakman in de buurt. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Hollebeke.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hollebeke op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Hollebeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hollebeke een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!