Voormezele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Voormezele? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be vind je samengestelde gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Voormezele!

zonnepanelen installateur 8902
 • Direct lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode89020
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik kWh3486,70853660653 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Voormezele juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Ieper. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ieper zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Voormezele
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan profiteer je al van een korting van zo’n €585. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Voormezele variëren tussen de €4500 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op circa 3010 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of NLE staat dit al gauw gelijk aan €752,50 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Voormezele kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3675 – €4475€420
2301011€5075 – €5600€525
3357014€6075 – €6150€750
4405016€6350 – €6625€940
5434020€7075 – €7225€1030
6520022€7550 – €7850€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Voormezele achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Voormezele bedraagt 3486,70853660653 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Voormezele?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-voormezele

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Voormezele vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare expert in de regio. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Voormezele.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Voormezele op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Voormezele
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Voormezele verplichte kost – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!