Heule

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Heule? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze vergelijker bekijk je uitgebreide tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Heule!

zonnepanelen installateur 8501
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode85010
Gasverbruik22.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€168,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Heule juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Kortrijk. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Kortrijk kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Heule
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4390), dan is jouw winst al gauw €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Heule liggen tussen de €4000 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (tarieven juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Heule bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118708€3675 – €4400€430
2282011€5175 – €5600€625
3338014€6050 – €6100€725
4418016€6325 – €6600€880
5431020€6925 – €7300€1020
6491022€7625 – €8125€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Heule tref jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heule bedraagt 3385 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Heule?

Voor zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heule

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Heule vergelijken? Dankzij onderstaande tips zoek jij in korte tijd een uitmuntende installateur in jouw streek. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Heule.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heule op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Heule
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Heule verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!