Bissegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bissegem? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Als gevolg van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van onze vergelijker lees jij actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bissegem!

zonnepanelen installateur 8501
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode85010
Gasverbruik22.160 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€168,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bissegem juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kortrijk. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Kortrijk is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bissegem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bissegem komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €685,00 (kosten juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bissegem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3450 – €4325€380
2292013€5050 – €5825€675
3340016€5925 – €6200€825
4409017€6500 – €6825€940
5454020€6900 – €7300€1000
6493023€7600 – €7900€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Bissegem check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bissegem is 3380 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Bijna alle consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Bissegem?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bissegem

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bissegem vergelijken? Door onze stappenplan tref je vandaag nog een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Veel bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Bissegem.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bissegem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bissegem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bissegem een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!