Kwaremont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kwaremont? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze website ontdek je samengestelde informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Kwaremont!

zonnepanelen installateur 9690
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode96900
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik kWh3545,75565548013 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kwaremont september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Kluisbergen. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Kluisbergen zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kwaremont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan is het belastingvoordeel al gauw €540. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kwaremont liggen tussen om en nabij de €5100 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor plusminus 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (tarieven september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Kwaremont kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3600 – €4200€430
2290012€5000 – €5775€550
3323015€6050 – €6175€750
4394016€6325 – €6650€890
5453020€7000 – €7200€1000
6487023€7475 – €7850€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Kwaremont achterhaal je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kwaremont bedraagt 3545,75565548013 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Kwaremont?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kwaremont

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Kwaremont vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref jij in korte tijd een uitstekende leverancier in jouw streek. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Kwaremont.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kwaremont op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Kwaremont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Kwaremont een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!