Zulzeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Zulzeke? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Met deze website tref jij waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zulzeke!

zonnepanelen installateur 9690
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteKluisbergen
Postcode96900
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3546,38049271688 kWh
Gemiddelde energierekening€167,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zulzeke juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Kluisbergen. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Kluisbergen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Zulzeke
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4380), dan bedraagt het voordeel al snel €543. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zulzeke fluctueren tussen de €4700 en €5500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of NLE betaal je al snel €717,50 (tarieven juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zulzeke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3450 – €4250€380
2286013€5025 – €5850€575
3333016€6100 – €6200€875
4389017€6500 – €6750€880
5459020€7025 – €7225€990
6483022€7700 – €7875€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Zulzeke lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zulzeke bedraagt 3546,38049271688 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Zulzeke?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zulzeke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zulzeke vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk je binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in je woonplaats. Veel aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Zulzeke.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvang je de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zulzeke op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Zulzeke
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Zulzeke een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!