Roksem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Roksem? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via deze website ontdek jij waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Roksem!

zonnepanelen installateur 8460
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOudenburg
Postcode84600
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€166,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Roksem juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oudenburg. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Oudenburg kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Roksem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5020), dan pak je al snel €622. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Roksem liggen tussen om en nabij de €4300 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Oxxio betaal je al snel €760,00 (prijs juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Roksem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3675 – €4475€400
2275012€5050 – €5875€650
3356014€5900 – €6050€850
4412018€6375 – €6750€940
5470020€7000 – €7250€970
6484021€7550 – €8000€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Roksem bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Roksem is 3325 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Roksem?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-roksem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Roksem vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een betrouwbare monteur in jouw streek. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het soort huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur biedt zo actueel zonnepanelen advies in Roksem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar check ook op certificering (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Roksem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Roksem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Roksem aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!