Kachtem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Kachtem? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Middels een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze website doorzoek je praktische info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kachtem!

zonnepanelen installateur 8870
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIzegem
Postcode88700
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€177,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Kachtem juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Izegem. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Izegem zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Kachtem
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4640), dan bedraagt het voordeel al snel €575. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kachtem liggen tussen om en nabij de €4300 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €732,50 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kachtem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117706€3475 – €4300€400
2274013€5275 – €5825€575
3324016€5975 – €6150€775
4398018€6400 – €6775€940
5463019€6950 – €7275€1000
6496023€7675 – €7925€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Kachtem bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kachtem bedraagt 3585 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Kachtem?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kachtem

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Kachtem vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind jij binnen enkele minuten een erkende aanbieder in jouw omgeving. Diverse specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Kachtem.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van experts die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kachtem op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Kachtem
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Kachtem een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!