Westrozebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Westrozebeke? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Dankzij het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze website vind je omvangrijke tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Westrozebeke!

zonnepanelen installateur 8840
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteStaden
Postcode88400
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€176,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Westrozebeke september 2023

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Staden. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Staden zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Westrozebeke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4610), dan is het voordeel al snel €571. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jenatuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (september 2023) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Westrozebeke variëren tussen de €5200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €725,00 (tarieven september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Westrozebeke kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118607€3525 – €4425€410
2304013€5025 – €5675€625
3334014€6075 – €6050€875
4388018€6475 – €6600€940
5436020€7025 – €7275€980
6484023€7550 – €8075€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westrozebeke zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westrozebeke bedraagt 3570 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Westrozebeke?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-westrozebeke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Westrozebeke vergelijken? Via onze stappenplan kies je vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw streek. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer duidelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Westrozebeke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Westrozebeke op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Westrozebeke
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Westrozebeke aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!