Virginal-Samme

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Virginal-Samme? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker lees jij omvangrijke details aangaande zonnepanelen kopen in Virginal-Samme!

zonnepanelen installateur 1460
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIttre
Postcode14600
Gasverbruik20.900 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€164,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Virginal-Samme mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Ittre. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ittre bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Virginal-Samme
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4370), dan is jouw winst al gauw €542. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Virginal-Samme variëren tussen de €4800 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa om en nabij 2700 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €675,00 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Virginal-Samme bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3700 – €4425€420
2275011€5225 – €5825€575
3343014€5950 – €6025€725
4385016€6300 – €6650€930
5456019€7050 – €7125€1030
6497021€7525 – €8150€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Virginal-Samme bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Virginal-Samme bedraagt 3450 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 panelen van 280 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Virginal-Samme?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-virginal-samme

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Virginal-Samme vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan heb je snel en eenvoudig een goede specialist in jouw streek. Een aantal adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Virginal-Samme.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Virginal-Samme op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Virginal-Samme
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Virginal-Samme een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!