Haut-Ittre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Haut-Ittre? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze vergelijker check jij veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Haut-Ittre!

zonnepanelen installateur 1461
 • Structureel lagere energiekost.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIttre
Postcode14610
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik kWh3455 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Haut-Ittre mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Ittre. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ittre kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Haut-Ittre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim enkele honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Haut-Ittre liggen tussen de €5400 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €677,50 (vergoeding mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Haut-Ittre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119408€3575 – €4475€390
2308012€5300 – €5775€600
3342016€5925 – €6150€800
4380018€6350 – €6750€950
5443019€7000 – €7150€1000
6496021€7450 – €8125€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Haut-Ittre ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haut-Ittre bedraagt 3455 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Haut-Ittre?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haut-ittre

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Haut-Ittre vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk jij in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw eigen buurt. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Haut-Ittre.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Haut-Ittre op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Haut-Ittre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Haut-Ittre een aanvullend distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!