Houtvenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Houtvenne? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze tool tref je uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Houtvenne!

zonnepanelen installateur 2235
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode22350
Gasverbruik22.960 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€176,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Houtvenne mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Hulshout. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Hulshout kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Houtvenne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4930), dan is jouw winst al gauw €611. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Houtvenne variëren tussen de €5100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2710 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €677,50 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Houtvenne bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3500 – €4475€390
2273011€5075 – €5875€575
3344014€6000 – €6225€700
4411017€6350 – €6600€890
5453020€7100 – €7250€1020
6500023€7700 – €7900€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Houtvenne ontdek je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houtvenne is 3580 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Houtvenne?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houtvenne

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Houtvenne vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs heb jij binnen enkele minuten een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Houtvenne.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Houtvenne op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Houtvenne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Houtvenne een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!