Sint-Kornelis-Horebeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Sint-Kornelis-Horebeke? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze tool bekijk jij bruikbare informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Sint-Kornelis-Horebeke!

zonnepanelen installateur 9667
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHorebeke
Postcode96670
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik kWh3543,56872515147 kWh
Gemiddelde energierekening€167,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Kornelis-Horebeke september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij de spelregels in de gemeente Horebeke. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Horebeke kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Kornelis-Horebeke
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5040), dan is jouw winst al gauw €625. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sint-Kornelis-Horebeke fluctueren tussen de €5100 en €6600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op circa 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (tarieven september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sint-Kornelis-Horebeke bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118407€3650 – €4425€400
2275012€5275 – €5700€550
3356016€6025 – €6175€775
4413018€6375 – €6700€880
5458020€7000 – €7175€1020
6512023€7450 – €8125€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Sint-Kornelis-Horebeke lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Kornelis-Horebeke is 3543,56872515147 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sint-Kornelis-Horebeke?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-kornelis-horebeke

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Sint-Kornelis-Horebeke vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind jij in korte tijd een betrouwbare specialist in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn relevant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Sint-Kornelis-Horebeke.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Kornelis-Horebeke op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Sint-Kornelis-Horebeke
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Kornelis-Horebeke een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!