Everbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Everbeek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Aan de hand van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door deze website vind jij waardevolle gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Everbeek!

zonnepanelen installateur 9660
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBrakel
Postcode96600
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik kWh3541,38179482282 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Everbeek februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Brakel. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Brakel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Everbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4970), dan is het belastingvoordeel al gauw €616. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Everbeek liggen tussen om en nabij de €5400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2710 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €677,50 (onkosten februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Everbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3700 – €4425€410
2275013€5225 – €5600€675
3348014€6000 – €6200€775
4397018€6550 – €6650€940
5469019€6900 – €7275€1000
6500023€7400 – €7875€1090

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Everbeek vind jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Everbeek bedraagt 3541,38179482282 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Everbeek?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-everbeek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Everbeek vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs tref jij in enkele stappen een uitmuntende specialist in de buurt. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer expliciet het huis. Het genre woning (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Everbeek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Everbeek op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Everbeek
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Everbeek aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!