Elouges

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Elouges? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website doorzoek je omvangrijke info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Elouges!

zonnepanelen installateur 7370
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Postcode73700
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Elouges juli 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Dour. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Dour zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Elouges
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4610), dan pak je al snel €571. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim enkele honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Elouges zitten vaak tussen de €4100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €745,00 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Elouges is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3500 – €4475€390
2291011€5125 – €5650€600
3338015€6050 – €6200€875
4402017€6525 – €6700€950
5454019€7050 – €7300€980
6480022€7450 – €8125€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Elouges bekijk jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Elouges is 3345 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Elouges?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-elouges

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Elouges vergelijken? Door middel van onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een uitmuntende aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van het huis. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Elouges.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Elouges op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Elouges
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Elouges een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!