Thulin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Thulin? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door onze website check je bruikbare aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Thulin!

zonnepanelen installateur 7350
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteHensies
Postcode73500
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Thulin juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Hensies. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Hensies zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Thulin
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4590), dan profiteer je al van een korting van zo’n €569. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Thulin liggen tussen de €4000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (tarief juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Thulin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119708€3550 – €4425€410
2270012€5225 – €5725€600
3351015€5975 – €6125€875
4384018€6450 – €6750€890
5436019€7000 – €7175€1010
6519023€7525 – €7800€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Thulin check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thulin bedraagt 3335 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Veel consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Thulin?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thulin

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Thulin vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb jij binnen enkele minuten een professionele installateur in de regio. Verscheidene adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Thulin.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook certificering (bijvoorbeeld RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Thulin op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Thulin
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Thulin een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!