Blaugies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Blaugies? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek je toepasbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Blaugies!

zonnepanelen installateur 7370
 • Minder betalen voor stroom.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Postcode73700
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€166,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Blaugies juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dour. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Dour is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Blaugies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4600), dan bedraagt het voordeel al snel €570. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Blaugies komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor circa 2970 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €742,50 (onkosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Blaugies kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3450 – €4250€400
2285013€5275 – €5775€600
3332015€5950 – €6125€750
4419018€6375 – €6850€950
5439019€7100 – €7250€990
6502023€7700 – €7875€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Blaugies tref je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blaugies is 3340 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Blaugies?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-blaugies

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Blaugies vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een goede vakspecialist in jouw eigen buurt. Het merendeel van de installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Blaugies.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Blaugies op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Blaugies
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Blaugies een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!