Cérexhe-Heuseux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Cérexhe-Heuseux? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij praktische tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Cérexhe-Heuseux!

zonnepanelen installateur 4632
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode46320
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€174,62

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Cérexhe-Heuseux juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Soumagne. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Soumagne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Cérexhe-Heuseux
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan profiteer je al van een korting van zo’n €609. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Cérexhe-Heuseux schommelen tussen de €5400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Qurrent betaal je hiervoor wel €772,50 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Cérexhe-Heuseux is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3650 – €4200€410
2304011€5250 – €5650€575
3360016€5975 – €6125€800
4389017€6500 – €6850€900
5446019€6900 – €7175€980
6502022€7700 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Cérexhe-Heuseux zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cérexhe-Heuseux is 3420 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle bewoners bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Cérexhe-Heuseux?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cerexhe-heuseux

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Cérexhe-Heuseux vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk je moeiteloos een erkende specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Cérexhe-Heuseux.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Cérexhe-Heuseux op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Cérexhe-Heuseux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Cérexhe-Heuseux een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!