Evegnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Evegnée? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Met behulp van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij toepasbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Evegnée!

zonnepanelen installateur 4631
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode46310
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€174,46

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Evegnée april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Soumagne. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Soumagne zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Evegnée
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens extra voordelig een lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan bedraagt het voordeel al snel €607. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Evegnée liggen tussen om en nabij de €4000 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (prijs april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Evegnée kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3600 – €4350€400
2284011€5100 – €5850€625
3339014€6025 – €6100€825
4401018€6300 – €6600€880
5443019€7025 – €7275€990
6498023€7475 – €8125€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Evegnée bekijk je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Evegnée bedraagt 3415 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Evegnée?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-evegnee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Evegnée vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies jij zonder problemen een goede aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de adviseurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Evegnée.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Evegnée op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Evegnée
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Evegnée een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!