Tignée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Tignée? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je toepasbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tignée!

zonnepanelen installateur 4630
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeenteSoumagne
Postcode46300
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€174,31

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Tignée februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Soumagne. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Soumagne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Tignée
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4890), dan pak je al snel €606. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tignée variëren tussen de €4000 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en NLE betaal je hiervoor wel €767,50 (onkosten februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Tignée kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3575 – €4275€420
2277012€5300 – €5775€650
3334016€6050 – €6175€775
4412018€6350 – €6850€940
5440019€7100 – €7225€970
6499023€7500 – €8000€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Tignée vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tignée bedraagt 3410 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Tignée?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tignee

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Tignée vergelijken? Via onderstaande tips vergelijk je moeiteloos een betrouwbare specialist in jouw streek. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het type woning (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo interessant zonnepanelen advies in Tignée.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tignée op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Tignée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tignée een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!