Berbroek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Berbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van deze website doorzoek je actuele info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Berbroek!

zonnepanelen installateur 3540
 • Minder betalen voor stroom.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode35400
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€174,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Berbroek mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Herk-De-Stad. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Herk-De-Stad zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Berbroek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Berbroek liggen tussen de €4700 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Pure Energie betaal je hiervoor wel €772,50 (prijspeil mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Berbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117408€3525 – €4275€410
2299012€5200 – €5750€650
3348015€6075 – €6175€775
4399016€6475 – €6625€900
5444020€7025 – €7225€1020
6489021€7500 – €7800€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Berbroek check je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berbroek is 3375 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Berbroek?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-berbroek

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Berbroek vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vergelijk jij in enkele stappen een deskundige monteur in jouw streek. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Berbroek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gebouwendie hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Berbroek op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Berbroek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Berbroek een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!