Wuustwezel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wuustwezel? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je handige gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wuustwezel!

zonnepanelen installateur 2990
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWuustwezel
Postcode29900
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wuustwezel december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Wuustwezel. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Wuustwezel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Wuustwezel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4830), dan is het belastingvoordeel al gauw €599. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Wuustwezel liggen tussen om en nabij de €5400 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €697,50 (vergoeding december 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Wuustwezel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3500 – €4350€400
2280012€5100 – €5775€650
3349015€6000 – €6125€725
4390016€6450 – €6600€950
5431019€6975 – €7125€1030
6505021€7700 – €7850€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wuustwezel vind je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wuustwezel is 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 panelen van 295 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Wuustwezel?

Voor panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wuustwezel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wuustwezel vergelijken? Door middel van onze stappenplan heb jij vandaag nog een goede vakman in jouw streek. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Wuustwezel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wuustwezel op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Wuustwezel
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Wuustwezel een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente