Schilde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Schilde? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels onze tool bekijk je uitgebreide tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Schilde!

zonnepanelen installateur 2970
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieAntwerpen
GemeenteSchilde
Postcode29700
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Schilde juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Schilde. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Schilde zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Schilde
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4810), dan pak je al snel €596. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schilde zitten vaak tussen de €4000 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €692,50 (tarieven juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Schilde kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3525 – €4300€390
2285013€5250 – €5600€500
3329016€5975 – €6025€875
4396017€6550 – €6850€950
5463019€6950 – €7125€1000
6485022€7425 – €8175€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Schilde ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schilde is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Schilde?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schilde

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Schilde vergelijken? Met behulp van onderstaande tips vind je moeiteloos een uitstekende installateur in de buurt. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Kies tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Schilde.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Schilde op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Schilde
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Schilde een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente