Deurne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Deurne? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Met behulp van zonnepanelen gericht op het zuiden is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker check jij actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Deurne!

zonnepanelen installateur 2100
 • Lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteAntwerpen
Postcode21000
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Deurne mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Antwerpen. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Antwerpen zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Deurne
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan profiteer je al van een korting van zo’n €596. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Deurne schommelen tussen de €5300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of NLE betaal je hiervoor wel €750,00 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Deurne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3500 – €4475€390
2282012€5150 – €5675€575
3356016€6050 – €6175€825
4412017€6450 – €6850€950
5445019€7050 – €7300€1020
6514023€7700 – €8150€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Deurne bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Deurne bedraagt 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Deurne?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-deurne

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Deurne vergelijken? Middels onze stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een betrouwbare monteur in je woonplaats. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Deurne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van specialisten uit de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Deurne op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Deurne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Deurne een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!