Buizingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Buizingen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Buizingen!

zonnepanelen installateur 1501
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode15010
Gasverbruik21.060 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Buizingen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Halle. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Halle zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Buizingen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4530), dan profiteer je al van een korting van zo’n €562. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Buizingen schommelen tussen de €5300 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Buizingen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3625 – €4325€400
2293011€5275 – €5775€650
3320014€5900 – €6250€800
4396017€6400 – €6600€900
5459020€6950 – €7200€980
6512021€7600 – €7825€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Buizingen ontdek jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Buizingen is 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Buizingen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-buizingen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Buizingen vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een erkende monteur in jouw omgeving. Sommige aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Buizingen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Buizingen op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Buizingen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Buizingen een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!