Lembeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Lembeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze vergelijker tref je accurate aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lembeek!

zonnepanelen installateur 1502
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode15020
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lembeek mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Halle. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Halle bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lembeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4540), dan is het voordeel al snel €563. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lembeek schommelen tussen de €4000 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €717,50 (prijspeil mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lembeek kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3625 – €4450€410
2280011€5100 – €5750€600
3340016€5950 – €6200€700
4401017€6425 – €6775€930
5452019€7000 – €7175€990
6498023€7400 – €7950€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lembeek zie je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lembeek bedraagt 3535 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Lembeek?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lembeek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lembeek vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten tref je in korte tijd een uitstekende vakspecialist in jouw eigen buurt. Veel adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Lembeek.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lembeek op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Lembeek
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lembeek verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!