Neervelp

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Neervelp? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Op basis van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van deze website bekijk jij veelzijdige informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Neervelp!

zonnepanelen installateur 3370
 • Structureel lagere energiekost.
 • Groene investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Lange levensduur.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBoutersem
Postcode33700
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Neervelp mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Boutersem. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Boutersem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Neervelp
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4400), dan profiteer je al van een korting van zo’n €545. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Neervelp zitten vaak tussen de €4000 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Neervelp bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3475 – €4250€410
2284011€5250 – €5800€675
3342014€6000 – €6150€725
4405017€6425 – €6775€890
5463019€6975 – €7275€1020
6512021€7700 – €7975€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Neervelp vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neervelp bedraagt 3315 kWh. Dit staat voor plusminus 10 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Neervelp?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neervelp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Neervelp vergelijken? Met behulp van onderstaande tips kies jij snel en eenvoudig een professionele leverancier in je woonplaats. Een aantal leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Neervelp.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neervelp op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Neervelp
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neervelp een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!