Lovenjoel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Lovenjoel? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze tool tref jij waardevolle details over zonnepanelen kopen in Lovenjoel!

zonnepanelen installateur 3360
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode33600
Gasverbruik22.400 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lovenjoel mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Bierbeek. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Bierbeek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lovenjoel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4370), dan pak je al snel €542. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lovenjoel variëren tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in om en nabij 2970 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €742,50 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lovenjoel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3425 – €4400€430
2280012€5050 – €5750€600
3327015€5950 – €6250€800
4409017€6425 – €6650€950
5436019€7100 – €7225€990
6509022€7525 – €7850€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Lovenjoel ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lovenjoel is 3300 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Lovenjoel?

Bij het installeren van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lovenjoel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lovenjoel vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek je in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in jouw eigen buurt. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Lovenjoel.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lovenjoel op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Lovenjoel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lovenjoel een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!