Sint-Kruis-Winkel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sint-Kruis-Winkel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. D.m.v. krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze tool lees je actuele raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Sint-Kruis-Winkel!

zonnepanelen installateur 9042
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Duurzame investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode90420
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik kWh3497,64318824979 kWh
Gemiddelde energierekening€177,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Kruis-Winkel juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Gent. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Gent zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sint-Kruis-Winkel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4320), dan is jouw winst al gauw €536. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Sint-Kruis-Winkel schommelen tussen de €5100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €737,50 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Sint-Kruis-Winkel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3650 – €4225€420
2286012€5000 – €5725€500
3324015€5925 – €6200€775
4399017€6475 – €6775€910
5464019€7075 – €7175€960
6487022€7525 – €8075€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Sint-Kruis-Winkel achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Kruis-Winkel is 3497,64318824979 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint-Kruis-Winkel?

Voor panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-kruis-winkel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint-Kruis-Winkel vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een goede monteur in jouw eigen buurt. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Sint-Kruis-Winkel.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Kruis-Winkel op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Sint-Kruis-Winkel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Kruis-Winkel een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!