Desteldonk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Desteldonk? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Dankzij gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze tool lees je waardevolle raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Desteldonk!

zonnepanelen installateur 9042
 • Lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGent
Postcode90420
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik kWh3497,01835101303 kWh
Gemiddelde energierekening€176,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Desteldonk april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Gent. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Gent zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Desteldonk
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5050), dan loopt het voordeel al gauw op tot €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Desteldonk variëren tussen de €5100 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €732,50 (kosten april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Desteldonk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3525 – €4375€420
2294011€5075 – €5700€500
3353014€5900 – €6050€800
4383018€6450 – €6675€900
5462020€7050 – €7250€1000
6495021€7600 – €8100€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Desteldonk check je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Desteldonk bedraagt 3497,01835101303 kWh. Dit staat voor rond de 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Desteldonk?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-desteldonk

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Desteldonk vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een professionele leverancier in jouw eigen buurt. Een aantal adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Desteldonk.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Desteldonk op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Desteldonk
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Desteldonk verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!