Vieux-Genappe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Vieux-Genappe? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be lees jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vieux-Genappe!

zonnepanelen installateur 1472
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode14720
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vieux-Genappe mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Genappe. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Genappe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Vieux-Genappe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4420), dan is het voordeel al snel €548. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vieux-Genappe komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €687,50 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Vieux-Genappe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3450 – €4375€410
2301011€5125 – €5825€650
3357015€5900 – €6050€700
4419017€6400 – €6725€950
5454020€7000 – €7225€1030
6501021€7625 – €8100€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Vieux-Genappe tref jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vieux-Genappe bedraagt 3475 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Vieux-Genappe?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vieux-genappe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vieux-Genappe vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek je in enkele stappen een erkende leverancier in jouw eigen buurt. Diverse bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Vieux-Genappe.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vieux-Genappe op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Vieux-Genappe
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vieux-Genappe een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!