Baisy-Thy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Baisy-Thy? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels zonnepanelenvoordeel.be check jij bruikbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Baisy-Thy!

zonnepanelen installateur 1470
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGenappe
Postcode14700
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Baisy-Thy mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Genappe. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Genappe bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Baisy-Thy
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4390), dan bedraagt het voordeel al snel €544. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Baisy-Thy schommelen tussen de €4700 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Qurrent betaal je al snel €680,00 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Baisy-Thy kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3675 – €4425€390
2299012€5075 – €5600€525
3342015€5975 – €6225€700
4394016€6500 – €6625€930
5457019€6925 – €7200€1020
6499021€7475 – €8000€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Baisy-Thy ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baisy-Thy is 3460 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Baisy-Thy?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baisy-thy

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Baisy-Thy vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips heb jij in korte tijd een professionele vakman in de buurt. Verschillende adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets duidelijk het huis. Het type woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Baisy-Thy.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Baisy-Thy op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Baisy-Thy
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Baisy-Thy een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!